Termeni si conditii de folosire ai magazinului online www.rodanero.com

I. Termeni generali

RODANERO IDEEA SRL, desemnata aici sub denumirea RODANERO, este o societate comerciala organizata in baza legii romane, cu sediul social in Focșani, ALEEA ECHITATII Nr.15, avand codul de inregistrare fiscala RO37940847, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J39/730/2017, telefon 0741.478.826, e-mail info@rodanero.com .

Folosirea site-ului www.rodanero.com implica acceptarea acestor termeni si conditii. Pentru utilizarea in cele mai bune conditii a site-ului, va recomandam citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor.

Termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.rodanero.com, (denumite in continuare “Termeni si Conditii”) stabilesc care sunt conditiile in care orice persoana poate vizita sau accesa site-ul www.rodanero.com (denumit in continuare “Site” ) ori poate utiliza in orice mod serviciului RODANERO oferit prin intermediul Site-ului (denumit in continuare serviciul RODANERO, si are valoarea unei conventii incheiate intre S.C RODANERO IDEEA SRL (denumita in continuare “RODANERO”), in calitatea sa de proprietar si administrator al Site-ului si de furnizor al serviciului RODANERO, si orice persoana care viziteaza sau acceseaza Site-ul sau care doreste sa utilizeze in orice mod sau utilizeaza efectiv serviciul RODANERO (denumita in continuare “Utilizator”). Accesarea sau vizitarea in continuare a Site-ului, a oricarei pagini din acesta si/sau utilizarea serviciului RODANERO, precum si a oricarui component al acestuia constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestea. Neacceptarea acestor Termeni si Conditii ori a oricarei prevederi din acestea atrage obligatia persoanei respective de a inceta imediat accesarea Site-ului.
In cuprinsul Termeni si Conditii, urmatorii termeni vor avea, daca din context nu rezulta altfel, semnificatiile specificate mai jos:

SITE = reprezinta Site-ul Internet apartinand S.C RODANERO IDEEA SRL care se afla la adresa www.rodanero.com, prin intermediul caruia UTILIZATORUL are acces la informaţii privind serviciile si produsele asigurate/oferite de S.C RODANERO IDEEA SRL in magazinul virtual
www.rodanero.com, site web administrat de S.C RODANERO IDEEA SRLVANZATOR – S.C RODANERO IDEEA SRL.
MAGAZIN ONLINE = sectiunea din SITE in care sunt afisate si prezentate produsele propuse spre vanzare
UTILIZATOR = reprezinta persoana care acceseaza Site-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Termenii si Conditiile de Utilizare ale prezentului Site, indeplinind in acest sens toate cerinţele mentionate.
CLIENT = reprezinta persoana care acceseaza Site-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Termenii si Conditiile de Utilizare ale prezentului Site, indeplinind in acest sens toate cerintele mentionate, ce initiaza si finalizeaza o comanda.
UTILIZARE ABUZIVA = reprezinta utilizarea Site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii S.C RODANERO IDEEA SRL
COMANDA = un document electronic, generat ca urmare a accesarii SITE-ului de catre un CLIENT sau UTILIZATOR, prin care CLIENTul sau UTILIZATORul transmite RODANERO intentia de a achizitiona Produse si Servicii de pe Site.
BUNURI SI SERVICII – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, CLIENTului ca urmare a Contractului incheiat.

II. Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor cu caracter personal reprezinta orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea. Prin utilizarea serviciilor puse la dispozitie de catre site-ul www.rodanero.com va exprimati in mod expres consimtamantul ca S.C RODANERO IDEEA SRL sa prelucreze, sa stocheze si sa transmita datele cu caracter personal furnizate de catre dumneavoastra.

In temeiul REGULAMENTULUI (UE) 2016/679, ˙va informam ca vom colecta si prelucra datele dvs. cu caracter personal pe parcursul utilizarii sau plasarii unei comenzi online pe SITE-ul nostru web. Informatie personala inseamna orice tip de informatie care va identifica pe dumneavoastra in nume personal (de exemplu numele dumneavoastra, adresa, telefonul sau adresa de email).

In temeiul REGULAMENTUL (UE) 2016/679 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, S.C RODANERO IDEEA SRL. va administra in condiţii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra. Scopul colectarii datelor este: reclama, marketing si publicitate, servicii de comunicatii electronice si servicii de vanzare si livrare de bunuri prin intermediul MAGAZINUlui ONLINE. Refuzul dumneavoastra determina imposibilitatea de a benificia de serviciile puse la dispozitie de catre S.C RODANERO IDEEA SRL.

S.C RODANERO IDEEA SRL respecta dreptul la confidentialitate datelor fiecarei persoane care acceseaza site-ul www.rodanero.com. Nu vom colecta date personale despre dumneavoastra (nume, adresa, telefon sau adresa de posta electronica) exceptand situatia in care dumneavoastra insiva ne comunicati aceste date. Daca unele dintre datele dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil. Daca nu doriti ca datele dumneavoastra personale sa fie colectate va rugam sa nu ni le furnizati. In cazul in care datele dumneavoastra personale au fost deja trimise si doriti ca acestea sa fie sterse din inregistrarile noastre, va rugam sa ne comunicati acest lucru. Totodata, stergerea datelor dumneavoastra personale va fi urmata de stergerea contului din sistem si de imposibilitatea de a aplica la serviciile si produsele oferite de catre S.C RODANERO IDEEA SRL

Cu cine partajăm datele dumneavoastră

Informatiile referitoare la cartile de credit nu vor fi colectate sau salvate de catre noi.
Dacă cereti resetarea parolei, adresa dvs. IP va fi inclusă în emailul pentru resetare.

Cât timp vă păstrăm datele

Dacă lăsații un comentariu, comentariul și metadatele lui sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată. Așa putem recunoaște și aproba automat toate comentariile următoare în loc să le ținem într-o coadă pentru moderare.

Pentru utilizatorii care se înregistrează pe site-ul nostru web, stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale oricând (dar nu își pot schimba numele de utilizator). De asemenea, administratorii site-ului web pot vedea și edita aceste informații.

Ce drepturi aveți asupra datelor dvs.

Dacă aveți un cont sau ați lăsat comentarii pe acest site web, puteți cere să primiți un fișier de export cu datele cu caracter personal pe care le deținem despre dvs inclusiv toate datele pe care ni le-ați furnizat. De asemenea, ne puteți cere să ștergem toate datele cu caracter personal pe care le deținem despre dvs. trimitand un email la adresa info@rodanero.com. Acestea nu includ și toate datele pe care suntem obligați să le păstrăm în scopuri administrative, juridice sau de securitate.

Pentru detalii privind politica cookies a se vedea Politica de confidentialitate .

III. Documente contractuale

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, CLIENTul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

Notificarea primita de catre CLIENT, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta CLIENTul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii sau prin contul de utilizator si va returna suma achitata.

Contractul se considera incheiat intre Vanzator si CLIENT in momentul primirii de catre CLIENT de la Vanzator, prin intermediul postei electronice a notificarii de expediere a COMENZII.

Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

IV. Politica de vanzare online

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui UTILIZATOR/CLIENT.

Pentru motive justificate RODANERO isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/CLIENTui in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/CLIENTui pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel RODANERO. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/CLIENT se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al RODANERO, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

RODANERO poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care RODANERO are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

In conditiile prevazute de lege, pretul Bunurilor afisat pe Site, include Taxa de timbru verde. In cazul in care Utilizatorul/CLIENT solicita detalii cu privire la suma exacta adaugata la pretul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relatii cu Clientii RODANERO.

In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de CLIENT, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai CLIENTul.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

V. Facturare – Plată

Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.rodanero.com sunt exprimate in lei (RON) și includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre CLIENT o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia CLIENTului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Vanzatorul va transmite CLIENTului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de RODANERO, cu exceptia Bunurilor si/sau Serviciilor vandute de partenerii RODANERO Marketplace, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul CLIENTului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de CLIENT in Contul sau. Exista posibilitatea ca providerul de posta electronica a clientului sa marcheze ca SPAM emailul trimis la adresa de e-mail mentionata de Client. De aceea va rugam sa verificati locatia SPAM a postei electronice.

Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, CLIENTului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

Prin trimiterea Comenzii, CLIENTul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre RODANERO in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

Plata pentru BUNURIle si SERVICIIle afisate pe SITE se face online cu card bancar serviciu asigurat de catre procesatorul de plati NETOPIA PAYMENTS integrat in Site sau prin transfer bancar in contul Vanzatorului.

Plata prin mobilpay (NETOPIA PAYMENTS) este o modalitate rapida si sigura de plata on-line cu cardul, care consta in efectuarea platii urmând acesti pasi:

– CLIENTul este redirectionat catre pagina de plata de pe serverele NETOPIA PAYMENTS
– NETOPIA PAYMENTS stabileste un canal de comunicatie in numele CLIENTului cu operatorul de telefonie mobila corespunzator, institutiile de plata (ex. Visa / Mastercard), Bitcoin sau terminalele de plata (ZebraPay sau Qiwi)
– plata este confirmata
– NETOPIA PAYMENTS trimite confirmarea platii si redirectioneaza CLIENTul catre website-ul www.rodanero.com

Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ CLIENTului nu vor fi accesibile RODANERO si nici nu vor fi stocate de catre de RODANERO, ci de catre NETOPIA PAYMENTS, entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul/ CLIENTul va fi informat, anterior introducerii datelor.

Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Utilizatorul/ CLIENTul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

VI. Conditii de garantie

Toate Bunurile comercializate de catre RODANERO, cu exceptia Bunurilor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi (exceptie Bunurile resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Pentru BUNURIle vandute si livrate de RODANERO certificatele de garantie sunt emise direct de producator.

Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent Bunului din Comanda, CLIENTului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau de pe www.rodanero.ro, va detine o evidenta a certificatelor de garantie emise de RODANERO, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile pentru 48 (patruzecisiopt) de ore in contul de client, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de mail: info@rodanero.ro.

Lipsa certificatului de garantie al Bunului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia Bunului pe adresa info@rodanero.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

In cazul BUNURIlor resigilate, certificatul de garantie este emis de catre RODANERO, iar garantia poate sa acopere o perioada diferita fata de perioada de garantie a aceluiasi Bun nou, sigilat. Perioada de garantie este specificata in certificatul de garantie pentru fiecare Bun resigilat in parte. Conditiile de utilizare, manipulare si transportare a unui Bun resigilat sunt aceleasi cu cele de la produsele sigilate si beneficiaza de aceleasi servicii daca nu este stipulat altfel in pagina produsului.

Vanzatorul este obligat sa ii livreze CLIENTului bunuri care sa fie in conformitate cu contractul, respectiv care:
– corespund descrierii date de Vanzator si poseda calitatile bunurilor pe care Vanzatorul le-a prezentat Clientului ca mostra sau ca model;
– sunt corespunzatoare scopului special pentru care Clientul le solicita si pe care el l-a adus la cunostinta Vanzatorului la incheierea contractului si pe care Vanzatorul l-a acceptat;
– sunt corespunzatoare scopurilor pentru care bunurile de acelasi tip se utilizeaza in mod normal;
– prezinta calitatea si performanta care sunt normale pentru bunurile de acelasi tip si la care Clientul se poate astepta in mod rezonabil, data fiind natura bunurilor si tinandu-se seama de orice declaratii publice privind caracteristicile specifice ale bunurilor facute de vanzator, producator sau reprezentantul acestuia, in special in reclame sau prin etichetare.
– Nu se considera a fi o neconformitate in sensul prezentului articol in cazul in care, la incheierea contractului, Clientul cunostea sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca neconformitatea sau in cazul in care neconformitatea isi are originea in materialele furnizate de Client.

In baza garantiei legale si in cazul existentei unei lipse de conformitate, vanzatorul se obliga sa ii puna Clientului la dispozitie urmatoarele modalitati de realizare a garantiei:
a. aducerea la conformitate a produselor, fara plata: Clientul are dreptul de a alege intre reparare sau inlocuire, exceptie de la dreptul de alegere facand situatia in care solicitarea Clientului este imposibila sau disproportionata;
b. in cazul in care Clientul nu este eligibil pentru acordarea reparatiei sau inlocuirii, sau daca vanzatorul nu a luat o masura de reparare sau inlocuire intr-o perioada rezonabila de timp, sau daca vanzatorul nu a executat repararea sau inlocuirea fara vreun inconvenient semnificativ pentru Client, acesta poate cere o reducere corespunzatoare a costului sau rezolutiunea contractului.
c. in cazul in care lipsa conformitatii este minora, cumparatorul nu poate obtine rezolutiunea contractului.

Clientul trebuie sa informeze Vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de 14 zile de la data la care a constatat-o.
Toate Bunurile comercializate beneficiaza de garantie in cazul aparitiei defectului/defectelor in conditiile unei exploatari/utilizari normale a acestora.
Durata medie de utilizare a Bunurilor este de 10 ani.
In cazul lipsei de conformitate, in baza garantiei Clientul va beneficia de inlocuirea produsului.
In cazul in care se constata lipsa de conformitate, si inlocuirea bunului nu este posibila, nu este posibila intr-un termen rezonabil, sau nu este posibila fara a crea un inconvenient Clientului, atunci Clientul va beneficia de returnarea sau reducerea pretului.
Garantia acopera cel mult valoarea integrala a Bunurilor reclamate.
Garantia este valabila numai pe teritoriul Romaniei.

VII. Informatii despre livrare

Livrarea produselor se va face numai dupa confirmarea platii produselor comandate.

Pentru livrarea produselor, modalitățile de transport sunt:

Curier rapid gratuit : DPD România pentru orice comanda.

VIII. Politica de retur

Dacă nu sunteți mulțumit de produsele achiziționate de pe site-ul www.rodanero.com, le puteți returna și noi va vom înapoia contravaloarea comenzii dumneavoastră. Legislația româna prevede: “Consumatorul beneficiază de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract în afara spatiilor comerciale, fără a fi nevoit sa justifice decizia de retragere”. Astfel, clientii SC RODANERO IDEEA SRL pot returna produsele în ambalajul original și în aceeași condiție in care au fost recepționate, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor fara penalitati si fara invocarea unui alt motiv. De asemenea, pentru a fi luat in considerare, formularul de retur poate fi trimis cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data primirii produsului.

Formularul de retur se gaseste <aici>

“Clienți” sau “consumatorii” sunt DOAR PERSOANELE FIZICE. Clientii cu personalitate juridica nu au dreptul sa denunțe unilateral contractul, legislația in domeniu referindu-se doar la persoanele fizice. Daca doriți detalii suplimentare va rugam sa ne contactați folosind una dintre modalitatile din pagina de contact.

Cum returnezi produsele vandute prin magazinul www.rodanero.com:

  • Completeaza formularul de retur asigurandu-te ca produsul pe care vrei sa il returnezi indeplineste conditiile de retur;
  • Descrieti motivul returnarii si completati in caseta Mesaj* si optiunea de retur: Vreau schimb cu acelasi model , Vreau schimb cu un produs diferit sau Vreau banii inapoi.

Daca ai optat pentru opțiunea Vreau banii inapoi si produsul pe care l-ai returnat indeplineste conditiile de retur, iti vom returna banii in contul specificat de tine în formularul de retur. Te rugam sa ne oferi contul persoanei pe numele careia s-a emis factura sau contul firmei in cazul persoanelor juridice. Costul de returnarea a produselor va fi suportat de client, folosind orice serviciu de transport dorit, cu mentiunea ca de la serviciul de transport ales sa aiba conformare de primire iar coletul sa nu fie cu plata ramburs. SC RODANERO IDEEA SRL va inapoia contravaloarea produselor returnare care indeplinesc conditiile mentionate anterior, in cel mult 14 zile calendaristice de la data denuntarii in scris a contractului prin aceeasi modalitate de plata prin care s-a achitat contractul daca nu este solicitat altfel de catre client. Mentionam faptul ca suma returnata nu include costurile de transport suportate de client. In cazul in care nu ti se precizeaza o alta adresa de retur, te rugam sa trimiti produsele la adresa Soseaua Galati km 5, Focsani.

Toate produsele pe care le returnezi trebuie sa fie in aceeasi stare in care le-ai primit. Nu putem accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre tine: urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice. Dupa completarea formularului poti sa returnezi produsele insotite de copie factura si copie certificat de garantie.

Exceptiile privind dreptul de retur sunt enumerate exemplificativ, fara a ne limita la urmatoarele:

  • produse care nu au fost comercializate de SC RODANERO IDEEA SRL;
  • produse cu aspect general deteriorat;
  • produse ce prezinta modificari fizice, lovituri, zgarieturi, socuri, deformari, intepaturi, taieturi, ruperi de material, sau cu alt defect evident;
  • produse depozitate necorespunzator;
  • produse care au fost aduse pe comanda (Comanda speciala este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Client si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. Furnizorul il va informa pe Client daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala);

Produsele cu lipsa de conformitate:

Produsele ale caror caracteristici nu corespund cu specificatiile tehnice afisate si mentionate pe site-ul www.rodanero.com pot fi returnate dupa notificare a SC RODANERO IDEEA SRL. In acest caz clientul poate opta fie pentru inlocuirea produsului cu un alt produs conform sau fie pentru returnarea contravalorii produsului si a cheltuielilor de expeditie. Lipsa de conformitate nu se refera la viciile de fabricatie. Costul de transport in aceasta situatie platit de catre SC RODANERO IDEEA SRL

Produsele defecte de noi

Produsele defecte de noi vor fi inlocuite cu un produs functional cu conditia notificarii in termen de 48 de ore de la primirea produsului. Acestea se pot inlocui in limita stocului disponibil sau se pot preda in regim normal de garantie. In cazul in care produsul nu mai este disponibil clientul poate opta fie pentru inlocuirea produsului cu unul similar la alegerea sa, fie pentru returnarea contravalorii acestuia. Costul de transport in aceasta situatie platit de catre SC RODANERO IDEEA SRL. Se defineste viciu ascuns (Ordonanta nr. 21/1992 Art 2 Alin 21) deficienta calitativa a unui produs livrat sau a unui serviciu prestat care nu a fost cunoscuta si nici nu putea fi cunoscuta de catre consumator prin mijloacele obisnuite de verificare.

Va rugam verificati integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primiti de la transportator in prezenta curierului si cereti intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca produsele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

 

IX. Drepturi de proprietate intelectuala

Elementele din continutul Site-ului – elementele de grafica ale site-ului www.rodanero.com, scripturi, programe, baze de date, inclusiv dar fara a se limita la acestea, tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare, cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar, sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma de si catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe site, prin newslettere etc,) apartin S.C RODANERO IDEEA SRL si partenerilor sai si reprezinta continutul Site-ului.

Continutul site-ului www.rodanero.com, indiferent de zona in care se afla in site si indiferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al S.C RODANERO IDEEA SRL. Se interzice a copia, a prelucra, a reproducere, a publica, a transmite, a vinde, a distribuit partial, intergral sau modificat, intreg continutul sau o parte din continut in alte scopuri decat cel personal. Exista urmatoarele exceptii:
– se permite reproducerea pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa, mici fragmente din articolele publicate, doar daca este specificata sursa informatiilor preluate sub urmatoarea forma: Sursa: www.rodanero.com
– se permit link-uri catre Site, doar daca dupa fiecare link sau la sfarsitul articolului este specificata sursa astfel: Informatii furnizate de www.rodanero.com

Cererile de utilizare a continutului site-ului in orice scop ce nu este personal, pot fi trimite prin e-mail la info@rodanero.com . S.C RODANERO IDEEA SRL isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus.

Orice persoana care trimite in orice mod informatii sau materiale catre Site isi asuma obligatia de a nu prejudicia in niciun mod drepturile de autor pe care o terta persoana le poate invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre Site. Orice persoana care trimite in orice mod informatii sau materiale catre Site intelege si accepta ca incalcarea in oride mod a acestei obligatii nu poate angaja in niciun mod raspunderea S.C RODANERO IDEEA SRL ci numai raspunderea persoanei in cauza.
Acest Site poate contine trimiteri (link-uri) catre alte Site-uri care nu apartin S.C RODANERO IDEEA SRL sau unui afiliat al acesteia, drept pentru care S.C RODANERO IDEEA SRL nu este raspunzatoare sub niciun aspect pentru continutul acelor Site-uri.

X. Publicitate si legaturi cu alte site-uri

Sunteti de acord cu urmatoarele : operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nicio forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din: achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie/legatura/tranzactie/ colaborare/ etc. care pot aparea intre dumneavoastra ca Utilizator si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul nostru. Operatorii, administratorii si/sau proprietarii S.C RODANERO IDEEA SRL nu pot fi facuti nici material si nici sub alta forma, direct sau indirect, responsabili pentru cele mai sus mentionate.

XI. Limitarea raspunderii

S.C RODANERO IDEEA SRL. nu isi asuma obligatia si nu garanteaza implicit sau expres, pentru continutul de pe Site sau pentru continutul oferit de Utilizatorii Site-ului S.C RODANERO IDEEA SRL face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si increderea in Site si va incerca sa corecteze erorile si omisiunile cat mai repede posibil. Cu toate acestea, S.C RODANERO IDEEA SRL nu este responsabila pentru inadvertente, erori sau omisiuni in cadrul informatiilor furnizate de Utilizatori. In mod expres, Utilizatorii Site-ului sunt de acord sa exonereze de raspundere pe S.C RODANERO IDEEA SRL pentru orice actiune judiciara sau extrajudiciara, care provine ca urmare a utilizarii incorecte sau frauduloase a site-ului www.rodanero.com.

Pentru caz de forta majora, S.C RODANERO IDEEA SRL. si/sau operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, este exonerata total de raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza, la erori de functionare ale echipamentului tehnic al S.C RODANERO IDEEA SRL erori de pret, erori de poze produse, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Site-ului, erorile de operare, greva, etc. Utilizatorii sunt de acord sa protejeze si sa asigure pe S.C RODANERO IDEEA SRL si/sau pe operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai de si impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzand, fara niciun fel de limitare, onorariile avocatilor), cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice alta actiune a Utilizatorului in legatura cu utilizarea serviciului RODANERO sau orice alt aspect relationat serviciului RODANERO.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv dintr-o eroare tehnica, ne rezervam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.

Mentionam ca pozele prezentate pe site au titlu informativ. Producatorul nu furnizeaza poze individuale pentru produse, ci poze cu caracter general.(pot exista cazuri in care poza e gresita).

Produsele sau serviciile existente pot fi marci inregistrate ale unor alte companii. Nu vom fi responsabili in fata nici unei persoane sau companii care foloseste sau se bazeaza pe informatii sau opinii neconforme continute de acest site. De asemenea, nu vom fi raspunzatori pentru: orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site, orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel de pierderi. Informatiile provenite de la parteneri poarta raspunderea acestora.

Pentru politica de retur va rugam consultati linkul Politica de returnare.
Pentru politica de garantii va rugam consultati linkul Conditii de garantie.

XII. Modificarea Termenilor si Conditiilor

S.C RODANERO IDEEA SRL are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile din Termenii si Conditiile in intregime, fara nicio notificare in prealabil si fara a fi obligat sa indeplineasca o alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin si neconditionat de catre Utilizatorii Site-ului prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilitati oferite de Site sau prin accesarea Site-ului, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta imediat accesarea Site-ului si/sau utilizarea in orice mod a serviciului RODANERO.

XII. Legea aplicabila. Litigii

Drepturile si obligatiile Utilizatorilor Site-ului si ale S.C RODANERO IDEEA SRL., prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare, inclusiv cu, dar fara a se limita, la urmatoarele acte normative: Ordonanta de urgenta nr 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul vor fi solutionat de catre instanta judecatoreasca romana competenta aflata in raza teritoriala a municipiului Focsani.