Politică de returnări și rambursări

Dacă nu sunteți mulțumit de produsele achiziționate de pe site-ul www.rodanero.com, le puteți returna și noi va vom înapoia contravaloarea comenzii dumneavoastră. Legislația româna prevede: “Consumatorul beneficiază de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract în afara spatiilor comerciale, fără a fi nevoit sa justifice decizia de retragere”. Astfel, clientii SC RODANERO IDEEA SRL pot returna produsele în ambalajul original și în aceeași condiție in care au fost recepționate, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor fara penalitati si fara invocarea unui alt motiv. De asemenea, pentru a fi luat in considerare, formularul de retur poate fi trimis cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data primirii produsului.

Formularul de retur se gaseste <aici>

“Clienți” sau “consumatori” sunt DOAR PERSOANELE FIZICE. Clientii cu personalitate juridica nu au dreptul sa denunțe unilateral contractul, legislația in domeniu referindu-se doar la persoanele fizice. Daca doriți detalii suplimentare va rugam sa ne contactați folosind una dintre modalitatile din pagina de contact.

Cum returnezi produsele vandute prin magazinul www.rodanero.com:

  • Completeaza formularul de retur asigurandu-te ca produsul pe care vrei sa il returnezi indeplineste conditiile de retur;
  • Descrieti motivul returnarii si completati in caseta Mesaj* si optiunea de retur: Vreau schimb cu acelasi model , Vreau schimb cu un produs diferit sau Vreau banii inapoi.

Daca ai optat pentru opțiunea Vreau banii inapoi si produsul pe care l-ai returnat indeplineste conditiile de retur, iti vom returna banii in contul specificat de tine în formularul de retur. Te rugam sa ne oferi contul persoanei pe numele careia s-a emis factura sau contul firmei in cazul persoanelor juridice. Costul de returnarea a produselor va fi suportat de client, folosind orice serviciu de transport dorit, cu mentiunea ca de la serviciul de transport ales sa aiba conformare de primire iar coletul sa nu fie cu plata ramburs. SC RODANERO IDEEA SRL va inapoia contravaloarea produselor returnare care indeplinesc conditiile mentionate anterior, in cel mult 14 zile calendaristice de la data denuntarii in scris a contractului prin aceeasi modalitate de plata prin care s-a achitat contractul daca nu este solicitat altfel de catre client. Mentionam faptul ca suma returnata nu include costurile de transport suportate de client. In cazul in care nu ti se precizeaza o alta adresa de retur, te rugam sa trimiti produsele la adresa Soseaua Galati km 5, Focsani.

Toate produsele pe care le returnezi trebuie sa fie in aceeasi stare in care le-ai primit. Nu putem accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre tine: urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice. Dupa completarea formularului poti sa returnezi produsele insotite de copie factura si copie certificat de garantie.

Exceptiile privind dreptul de retur sunt enumerate exemplificativ, fara a ne limita la urmatoarele:

  • produse care nu au fost comercializate de SC RODANERO IDEEA SRL;
  • produse cu aspect general deteriorat;
  • produse ce prezinta modificari fizice, lovituri, zgarieturi, socuri, deformari, intepaturi, taieturi, ruperi de material, sau cu alt defect evident;
  • produse depozitate necorespunzator;
  • produse care au fost aduse pe comanda (Comanda speciala este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Client si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. Furnizorul il va informa pe Client daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala);

Produsele cu lipsa de conformitate:

Produsele ale caror caracteristici nu corespund cu specificatiile tehnice afisate si mentionate pe site-ul www.rodanero.com pot fi returnate dupa notificare a SC RODANERO IDEEA SRL. In acest caz clientul poate opta fie pentru inlocuirea produsului cu un alt produs conform sau fie pentru returnarea contravalorii produsului si a cheltuielilor de expeditie. Lipsa de conformitate nu se refera la viciile de fabricatie. Costul de transport in aceasta situatie platit de catre SC RODANERO IDEEA SRL

Produsele defecte de noi

Produsele defecte de noi vor fi inlocuite cu un produs functional cu conditia notificarii in termen de 48 de ore de la primirea produsului. Acestea se pot inlocui in limita stocului disponibil sau se pot preda in regim normal de garantie. In cazul in care produsul nu mai este disponibil clientul poate opta fie pentru inlocuirea produsului cu unul similar la alegerea sa, fie pentru returnarea contravalorii acestuia. Costul de transport in aceasta situatie platit de catre SC RODANERO IDEEA SRL. Se defineste viciu ascuns (Ordonanta nr. 21/1992 Art 2 Alin 21) deficienta calitativa a unui produs livrat sau a unui serviciu prestat care nu a fost cunoscuta si nici nu putea fi cunoscuta de catre consumator prin mijloacele obisnuite de verificare.

Va rugam verificati integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primiti de la transportator in prezenta curierului si cereti intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca produsele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.